Acasă Politic Bucureşti: 32 de parlamentari în incompatibilitate

Bucureşti: 32 de parlamentari în incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

126787 – 12032014 –  Agenția Națională de Integritate a constatat că 32 de parlamentari – 22 de deputați și 10 senatori – se află în stare de incompatibilitate. Printre cei 32 se află Petre Roman și Sorin Ilieșiu.

Lista celor 32 de aleși cuprinde nume care au exercitat simultan funcții și calități, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații.  ”ANI este o instituție care trebuie să facă evaluările privind starea de incompatibilitate. Trebuie să vedem în fiecare caz, fiecare persoană nominalizată trebuie să prezinte toate dovezile legate de lucrurile invocate de ANI, iar noi, ca și partid politic, respectăm deciziile instanței și ale instituțiilor”, a comentat purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, în condițiile în care cei mai mulți parlamentari de pe această listă sunt liberali.

Deputatul Petre Roman a explicat că starea sa de incompatibilitate este legată de calitatea de persoană fizică autorizată deținută în 2012, dar că a discutat cu ANI și că el a încercat să își explice starea.

”În mod evident, este vorba despre acest PFA. Am cerut în decembrie ca să fie anulat. A trebuit să intervin personal la serviciul de contabilitate, ei spuneau că trebuie să se suspende. Ulterior am aflat că, de fapt, trebuie anulat. În momentul în care am discutat cu cei de la ANI le-am spus că dincolo de acest PFA nu a existat niciun fel de operațiuni și nici după. Mă supără și mă deranjează că este pus numele meu pe această listă”, a spus Petre Roman. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.