Acasă Economie Bucureşti: Acciza suplimentara poate aduce si o motiune de cenzura

Bucureşti: Acciza suplimentara poate aduce si o motiune de cenzura

DISTRIBUIȚI

127214 – 28032014 – Banii din acciza pe carburanti care va fi introdusa la 1 aprilie vor fi directionati catre buget si de acolo spre infrastructura si alte proiecte bugetare, a precizat premierul Victor Ponta, într-o interventie telefonică la Antena 3.

„Lucrurile sunt foarte clare. Banii din acciza, ca de altfel toate taxele si impozitele, merg in bugetul mare si de acolo sunt alocati acestia plus altii, ca nu ajung doar acestia, pentru proiectele de infrastructura, cofinantarea proiectelor europene de infrastructura si proiectele din bugetul national. Cheltuielile pentru infrastructura rutiera sunt mai mari decat veniturile pe care le luam din acciza, dar acestea pot sa asigure pentru anii care urmeaza cofinantarile necesare pentru Programul Operational Sectorial Transporturi”, a spus premierul.

Miercuri, presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca liberalii nu sustin varianta directionarii banilor rezultati din majorarea accizei pe carburant catre bugetul general si ca liberalii ar putea initia o motiune de cenzura pe acest subiect.

„Noi am fost de acord si am sustinut introducerea acestei accize din doua motive, fie pentru a crea spatiul fiscal necesar pentru reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator simultan, fie a doua varianta, care a fost agreata la acel moment la nivelul intregului Guvern si anuntata public de prim-ministru, trimiterea acestor bani suplimentari rezultati din acciza pe carburanti intr-un fond special destinat investitiilor din infrastructura mare, cu precadere constructiei de autostrazi”, a spus Antonescu. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.