Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Adrian Năstase află cât mai stă la închisoare

Bucureşti: Adrian Năstase află cât mai stă la închisoare

DISTRIBUIȚI

 –127270 – 31032014 – Adrian Nastase, care ispaseste o pedeapsa de 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul „Zambaccian”, pentru santaj si luare de mita, ar putea afla luni daca instanta ii accepta cererea de contopire a pedepselor.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat pana pe 31 martie judecarea cererii fostului premier, de contopire a pedepselor din cele doua condamnari definitive, in dosarele „Zambaccian” si „Trofeul calitatii”.

Este al treilea termen in acest proces, ultimele doua fiind amanate deoarece Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) nu a motivat inca decizia prin care l-a condamnat pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare in dosarul „Zambaccian”, asta desi termenul de 30 de zile a expirat.

Fostul premier a cerut instantei sa se pronunte doar pe baza minutei dosarului „Zambaccian”, fara a mai astepta motivarea deciziei dispuse de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Adrian Nastase se afla, in prezent, la Penitenciarul Rahova, dupa ce ICCJ l-a condamnat, la inceputul lunii ianuarie, la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul „Zambaccian”.

De asemenea, el a fost condamnat, in iunie 2012, la doi ani de inchisoare in dosarul „Trofeul calitatii”, din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat. Prin contopirea celor doua pedepse si daca nu se aplica un spor de pedeapsa, fostul premier va putea cere din nou eliberarea conditionata. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.