Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Agent şef de la Permise, depistat cu avere nejustificată

Bucureşti: Agent şef de la Permise, depistat cu avere nejustificată

DISTRIBUIȚI

126811 – 13032014 –  ANI anunţă că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de 222.150 lei între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia de Mircea Iamandi, agent șef principal în cadrul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

Potrivit unui comunicat al ANI, între ianuarie 2005 și decembrie 2007, Iamandi a realizat venituri salariale de 134.954 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost de 357.104 lei, rezultând o diferență nejustificată de 222.150 lei.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel București pentru controlul averii lui Mircea Iamandi în perioada exercitării funcţiei publice.

Întrucât Mircea Iamandi nu a menționat în nicio declarație de avere depusă până în prezent imobilele achiziționate împreună cu soția sa în perioada exercitării funcției publice, activele deținute de cei doi (respectiv bunurile imobile și activele care au generat însăși diferența semnificativă între averea dobândită și veniturile realizate de aceștia), precum și împrumuturile care ar justifica sumele necesare achizițiilor făcute, au rezultat indicii privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii de fals în declarații.

Din acest motiv, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, București, pentru cercetări cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații de către Mircea Iamandi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.