Acasă Economie Bucureşti: Amenzi în Bucureşti pentru angajare de străini în condiţii nelegale

Bucureşti: Amenzi în Bucureşti pentru angajare de străini în condiţii nelegale

DISTRIBUIȚI

126611 – 05032014  –  Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări anunţă că a emis 121 autorizaţii de muncă, în primele două luni ale a. c., cu 25% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În aceeaşi perioadă, alte 60 de persoane din state terţe, exceptate de la obţinerea autorizaţiei de muncă  întrucât au drept de şedere permanentă pe teritoriul naţional, sunt membri de familie ai cetăţenilor români, sau beneficiază de o formă de protecţie în România, au fost angajate în baza unui contract individual de muncă în capitală.

Cele mai multe autorizaţii de muncă solicitate de angajatori sunt de tipul lucrător permanent (79) şi înalt-calificat (26), iar cei mai mulţi angajaţi provin din state precum China, Turcia, Filipine şi Kazakhstan. Ca şi ocupaţii se evidenţiază cele de inginer petrolist, manager îmbunătăţire procese, bucătar specialist/vegetarian/dietetician şi guvernantă.

Potrivit contingentului aprobat prin  H.G. nr.992/11.12.2013, în anul 2014, la nivel naţional, pot fi emise 5.500 autorizaţii de muncă pentru cetăţeni din state terţe.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au desfăşurat activităţi pe linia prevenirii şi combaterii muncii nedeclarate, în cadrul cărora au verificat 21 de angajatori care aveau angajaţi cetăţeni străini şi au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.200 lei, pentru nerespectarea legistaţiei în domeniu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.