Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: ANI: Mircea Diaconu nu poate fi candidat la europarlamentare

Bucureşti: ANI: Mircea Diaconu nu poate fi candidat la europarlamentare

DISTRIBUIȚI

126777 – 12032014 –  ANI precizează că fostul senator liberal Mircea Diaconu nu poate candida la alegerile europarlamentare din 25 mai, întrucât decizia din iunie 2012 Înaltei Curți referitoare la situația de incompatibilitate în care s-a aflat îl împiedică, timp de trei ani, să mai ocupe o funcție publică.

ANI reamintește, într-un comunicat, că în 19 iunie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a emis decizie definitivă și irevocabilă conform căreia fostul senator PNL s-a aflat în incompatibilitate.

În aceste conditii, ANI susține că Mircea Diaconu este decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioada de 3 ani, inclusiv ca membru al Parlamentului European.

 „Precizăm faptul că Agenția Națională de Integritate va utiliza toate instrumentele legale și instituționale în ceea ce privește respectarea interdicției referitoare la candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile pentru Parlamentul European”, se mai precizează în comunicatul ANI.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat marți că vicepreședintele PNL Mircea Diaconu a fost inclus de conducerea partidului pe lista candidaților liberali la alegerile pentru Parlamentul European. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.