Acasă Economie Bucureşti: Arcelor Mittal şi Vimetco Alro cer sprijin de la stat

Bucureşti: Arcelor Mittal şi Vimetco Alro cer sprijin de la stat

DISTRIBUIȚI

127071 – 23032014 –  Preşedintele Senatului, Călin Popescu –Tăriceanu, a avut întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din România. În cadrul întrevederii cu Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi şi cu Ionel Bors, country manager ArcelorMittal Galaţi, aceştia au prezentat poziţia companiei referitoare la problema păstrării competitivităţii industriei româneşti prin menţinerea unor preţuri de producţie care să permită produselor fabricate în România să fie prezente pe pieţele globale.

Ulterior, Călin Popescu –Tăriceanu a primit o delegaţie a Vimetco Alro. Cu aceasta ocazie, Gheorghe Dobra, director al firmei menţionate, a prezentat mecanismele de sprijin pentru industriile energo-intensive din ţări ale UE şi a precizat că este necesar ca şi România să se alinieze standardelor europene în materie.

În contextul ambelor primiri, Călin Popescu –Tăriceanu a precizat că autorităţile române consideră că dezvoltarea industriei reprezintă o prioritate. În acelaşi timp, preşedintele Senatului României a arătat că păstrarea locurilor de muncă existente şi crearea unor noi locuri de muncă reprezintă obiective importante ale politicilor economice naţionale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.