Acasă Externe Bucureşti: Avertizare pentru cei care călătoresc la Istanbul

Bucureşti: Avertizare pentru cei care călătoresc la Istanbul

DISTRIBUIȚI

126806 – 13032014 –  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o noua atentionare de calatorie ce vizeaza Istanbulul, dupa reizbucnirea protestelor antiguvernamentale.

MAE recomanda cetatenilor romani care se deplaseaza pe teritoriul Turciei sa se informeze inainte de a pleca in calatorie si sa evite zonele centrale ale Istanbulului.

Cetatenii romani care calatoresc in Istanbul sunt sfatuiti sa manifeste prudenta si sa paraseasca de urgenta zonele unde au loc manifestari de protest antiguvernamentale, in special Piata Taksim si strazile adiacente, bulevardul Istiklal si zona Kadikoy, se arata intr-un comunicat al MAE.

Totodata MAE recomanda cetatenilor romani sa se informeze din timp cu privire la situatia de securitate de pe teritoriul Turciei.

In Istanbul si Ankara au izbucnit noi proteste, saptamana aceasta, dupa ce marti dimineata a murit un adolescent in varsta de 15 ani, ranit la protestele din luna iunie 2013 si aflat in coma timp de noua luni.

Prim-ministrul turc Recep Erdogan este acuzat de mobilizarea politistilor impotriva manifestantilor.

In vara anului 2013, protestele din Istanbul au izbucnit dupa ce premierul a luat decizia distrugerii Parcului Gezi din Piata Taksim. Nu mai putin de 11 persoane au murit si mai mult de 8.000 de oameni au fost raniti, de atunci, in protestele ce au cuprins toata Turcia. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.