Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: BNR îi pune piedică lui Carabulea

Bucureşti: BNR îi pune piedică lui Carabulea

DISTRIBUIȚI
Ilie_Carabulea

126828 – 13032014 – BNR a decis suspendarea drepturilor de vot ale acţionarului majoritar al Băncii Carpatica, Ilie Carabulea, şi a lui Corneliu Tănase pentru ”neîndeplinirea criteriului de reputaţie”.

“Banca Comercială Carpatica aduce la cunoştinta acţionarilor faptul că (…) BNR a dispus următoarele măsuri: 1. începând cu data comunicării hotărârii BNR, suspendarea exercitării drepturilor de vot aferente următoarelor persoane care deţin acţiuni la Banca Comercială Carpatica – dl. Ilie Carabulea – cu o cotă de 41,2898% (deţinere directă), respectiv 4,1015% (deţinere indirectă prin Atlassib SRL) şi 0,0042% (deţinere indirectă prin Safa SRL); dl Corneliu Tănase – cu o cotă de 11,21792% (deţinere directă), respectiv 0,4449% (deţinere indirectă prin Atlassib SRL) şi 0,0003% (deţinere indirectă prin Safa SRL). 2. interzicerea achiziţionării de către acţionarii prevăzuţi la pct. 1 a acţiunilor Băncii Comerciale Carpatica. De asemenea, BNR a instituit obligaţia Băncii Comerciale Carpatica de a aduce la cunoştinta BNR orice modificare privind deţinerile de acţiuni ale dlor. Ilie Carabulea şi Corneliu Tănase”, se arată într-un comunicat transmis de Banca Carpatica Bursei de Valori Bucureşti.Printre motivele invocate în hotărârea BNR care justifică adoptarea măsurilor respective se află faptul că Ilie Carabulea nu mai îndeplineşte “criteriul de reputaţie, din perspectiva integrităţii”, o condamnare a omului de afaceri şi faptul că acesta este cercetat penal, în stare de arest.

BNR a avut în vedere şi modul de exercitare a drepturilor de vot “prin delegare” între Corneliu Tănase şi Ilie Carabulea, cu acordarea unei puteri discreţionare (fără a specifica modul de votare).

Măsurile dispuse de BNR au avut în vedere şi aspectele constatate şi consemnate într-un raport de supraveghere înregistrat la Banca Comercială Carpatica în data de 19 februarie, o notă de constatare a Direcţiei de Supraveghere din 24 februarie, precum şi decizia prim-viceguvernatorului BNR din 6 martie în care se preciza că Ilie Carabulea şi Corneliu Tănase acţionează concertat. Ilie Carabulea controlează 41,2898% din capitalul social al băncii, iar Corneliu Tănase deţine 11,2179%. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.