Acasă Economie Bucureşti: Carne expirată din iulie 2013 în depozite

Bucureşti: Carne expirată din iulie 2013 în depozite

DISTRIBUIȚI

126857 – 14032014 –  Nouăsprezece tone de carne şi produse din carne au fost retrase de inspectorii de la Protecţia Consumatorului din mai multe depozite din ţară. Aceştia au dat în total 104 amenzi în valoare de peste 430.000 de lei.

Au fost verificaţi 401 operatori economici, din care la 161 s-au constatat probleme. S-au verificat 330 de tone de produse. 115 au fost constatate cu abateri, 94 de tone au fost oprite temporar de la comercializare, iar 19 tone au fost retrase de tot”, a declarat Marius Dunca, preşedinte ANPC.

Potrivit acestuia, în depozite a fost găsită şi carne expirată din iulie 2013. „Nu ştiu unde trebuia să ajungă”, a spus Dunca.

„Consumatorii pot intra în supermarketuri liniştiţi, produsele alterate nu au ajuns la raft”, a dat asigurări Marius Dunca.

„Scopul ANPC nu e de a sancţiona comercianţii contravenienţi, ci de a-i face să respecte drepturile consumatorilor. Politica noastră e de a preveni şi de a controla. Am un mesaj pentru operatorii economici: trebuie să ştie că sunt în primul rând consumatori şi apoi oameni de afaceri”, a afirmat preşedinte ANPC. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.