Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CCR a ţinut cont că programul de guvernare nu s-a schimbat

Bucureşti: CCR a ţinut cont că programul de guvernare nu s-a schimbat

DISTRIBUIȚI
CCR3

126713 – 10032014 –   Curtea Constituţională a României precizează că, în decizia de respingere a sesizării privind validarea Guvernului Ponta 3, a reţinut că au fost schimbate doar structura şi compoziţia politică a Guvernului României, nu şi programul de guvernare.

CCR aminteşte că sâmbătă, în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, a respins ca inadmisibilă sesizarea de neconstituţionalitate formulată de PDL şi o serie de parlamentari neafiliaţi.

„Curtea a reţinut în esenţă, că art.3 al Hotărârii nr.1/2014, contestată în cauză, prevede în mod expres că Guvernul, în componenţa aprobată prin aceeaşi Hotărâre, „şi-a asumat Programul de guvernare, astfel cum a fost prezentat în şedinţa Camerelor reunite din data de 21 decembrie 2012 şi aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr.45/2012, angajamentele Uniunii Social Liberale fiind preluate şi asumate de formaţiunile politice care compun şi susţin Guvernul””, se arată într-un comunicat al CCR.

Curtea menţionează că şi Acordul guvernamental transmis de Guvern la solicitarea sa, semnat de Victor Ponta, în calitate de prim ministru, şi de Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, prevede, la art.1, că „Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) face parte din formula         guvernamentală şi îşi asumă programul Guvernului 2013-2016, adoptat de către Parlamentul României la data de 21 decembrie 2012”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.