Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Comisia Juridică aviz negativ față de începererea urmăriirii penale a lui...

Bucureşti: Comisia Juridică aviz negativ față de începererea urmăriirii penale a lui Daniel Chiţoiu

DISTRIBUIȚI

126755 – 11032014 – Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a întocmit raport negativ la cererea procurorului general privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru Daniel Chiţoiu. Împotriva încuviinţării au votat 16 membri ai Comisiei, iar pentru, cinci. Crin Antonescu anunţase marţi dimineaţa că liberalii vor vorta pentru încuviinţarea urmăriirii penale.

DNA a cerut procurorului general să solicite Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru Daniel Chiţoiu pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care a fost ministru al Finanţelor. Procurorul general, Tiberiu Niţu, a înaintat Camerei referatul DNA privind cererea de aviz pentru urmărirea penală a lui Chiţoiu.

Din probele administrate de procurori a rezultat că, în calitate de ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu a iniţiat proiectul de ordonanţă de urgenţă care reducea numărul membrilor consiliului şi prevedea noi cerinţe legate de calificările profesionale minime, fiind introdusă condiţia experienţei profesionale de minimum nouă ani de la data absolvirii studiilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.