Acasă Opinii/Analize București: Comunitatea Evreiască din România apreciază interzicerea activității naţionalist-extremiștilor pe teritoriul României

București: Comunitatea Evreiască din România apreciază interzicerea activității naţionalist-extremiștilor pe teritoriul României

DISTRIBUIȚI

 – 127225 – 28032014 – Conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România apreciază măsurile autorităţilor române de a interzicere activitatea unor organizaţii naţionalist-extremiste pe teritoriul României, se arată într-un comunicat al deputatului Aurel Vainer.

”Pe parcursul  ultimilor ani FCER a protestat faţă de încercările insistente de reabilitare a unor criminali de război, precum Vass Albert sau Nyiro Ioszef”, se mai arată în comunicatul prin care este dezaprobat discursul urii şi dezbinării, răspândit pe teritoriul României de reprezentanţii unor organizaţii extremiste, de esenţă fascistă, venite din Ungaria.

”Din păcate, tineri din zonă  au ajuns la manifestări reprobabile,  şovine şi rasiste. Toate acestea arată pericolul pe care îl reprezintă, pentru statul democrat român, activitatea organizaţiilor extremiste străine, fiind unanim apreciat faptul că toate minorităţile naţionale din România au reprezentanţi în Parlamentul ţării.

Suntem conştienţi că, pentru fiecare dintre noi, există loc de mai bine şi luptăm – atât majoritari, cât şi minoritari – pentru realizarea  dezideratelor şi valorilor democratice, în cadrul ordinii constituţionale instituite”, se mai spune în comunicat.

Declarația parlamentarului vine în contextul comemorativ al anului 2014, când se împlinesc 70 ani de la deportarea evreilor din  Transilvania de Nord spre lagărele de exterminare naziste.

În urmă cu două săptămâni, Curtea de Apel București a decis, pentru patru cetăţeni ungari, interdicţia de a intra în România timp de un an. Cei patru sunt Tyirityán Zsolt – membru al organizaţiei „Oastea Haiducilor”, Zagyva Gyorgy Gyula – membru Jobbik şi al Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM, Szavay Istvan – membru Jobbik şi Mikola Bela – membru al organizaţiei „Noua Gardă Ungară”.

Interdicţia dată celor patru a fost dispusă „cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta grav ordinea publică pe teritoriul României”, declara atunci purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.