Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Consultare cu producătorii pentru reducerea TVA la carne

Bucureşti: Consultare cu producătorii pentru reducerea TVA la carne

DISTRIBUIȚI

126718 – 10032014 –   O masă rotundă referitoare la reducerea TVA la carne şi produse din carne a avut loc luni la invitaţia preşedinţilor Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice şi ai Comisiei pentru Buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, potrivit unui comunicat al grupului parlamentar PNL din Cameră.

Discuţiile fac parte dintr-o serie de dezbateri referitoare la reducerea TVA la produsele de bază, având în vedere faptul că deja a fost implementată reducerea TVA la pâine cu rezultate bune pentru bugetul de stat.

Dezbaterea de astăzi a avut loc în prezenta reprezentanţilor Federaţiei Naţionale Pro Agro, ai Asociaţiei Producătorilor de Carne din România, ai Asociaţiei Române a Cărnii, şi ai Uniunii Crescătorilor de Păsări din România.

Această consultare cu producătorii şi procesatorii din industria cărnii s-a desfăşurat în contextul în care, la data de 6 martie, deputaţii liberali au depus în procesul legislativ o iniţiativă de completare a art 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal şi prin care se propune reducerea TVA la 9% pentru carne.

„Sectorul de carne din România este controlat în prezent de către 10 mari fabricanţi, care acoperă 70% din piaţă. Prin acest TVA redus vor scădea preţurile şi se va reuşi stoparea aşa numitelor exporturi false spre ţările vecine, având în vedere că Republica Moldova va intra în Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană, iar Ungaria a scăzut deja TVA la această categorie de produse”, a declarat Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor.

Demersul se înscrie în acţiunile recente la nivel parlamentar prin care reprezentanţii PNL au iniţiat deja modificări la Codul Fiscal în sensul reducerii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, precum şi scutirea de la plata impozitului pe profitul reinvestit.

Propunerea legislativă de scădere a TVA la carne reprezintă următorul pas în indeplinirea obiectivelor asumate prin programul de guvernare al USL, se arată în comunicat.

„Răspunsul cel mai bun al noii coaliţii de guvernare la propunerea liberală ar fi susţinerea acestor proiecte de legi deja depuse de PNL. De altfel, în cadrul audierilor ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, acesta a dat asigurări membrilor comisiilor de specialitate că măsura de reducere a TVA la carne va beneficia de susţinere reciprocă, lăsând să se înţeleagă că Guvernul doreşte implementarea acestei măsuri în cursul anului 2014. Având în vedere că Guvernul Ponta 3, prin programul său, nu oferă garanţii că măsurile fiscale, precum reducerea de TVA la produsele agoalimentare de bază, se vor pune în aplicare în acest an – condiţionate fiind de

spaţiul fiscal necesar, parlamentarii liberali oferă, prin iniţiativa lor, concretizarea angajamentelor asumate în cadrul USL. Partidul Naţional Liberal constată că, la nivel guvernamental nu există voinţă politică pentru materializarea acestui obiectiv, dar are convingerea că, la nivel parlamentar, propunerea PNL de reducerea a TVA-ului la carne va beneficia de consens politic şi de susţinere la vot”, se mai arată în comunicatul grupului parlamentar PNL. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.