Acasă Politic Bucureşti: Contestaţia PNL privind înregistrarea alianţei PSD-UNPR-PC, repinsă

Bucureşti: Contestaţia PNL privind înregistrarea alianţei PSD-UNPR-PC, repinsă

DISTRIBUIȚI

126675 – 07032014 –  Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația PNL la o decizie a Biroului Electoral Central(BEC) care permite PSD, UNPR și PC să candideze împreună la alegerile europarlamentare.

„Au fost respinse cele doua contestații, fapt pentru care alianța PSD-UNPR-PC va candida în alegeri împreună. E o decizie corectă. Motivațiile celor care au făcut aceste  contestații erau lipsite de temei și, în plus, erau niște șicanări răutacioase. Nu mi se pare corect și moral să încerci să elimini niste competitori electorali pe anumite chestiuni. Competiția electorală e cea care lasă poporul să se exprime”, a spus Eugen Nicolicea, ministrul pentru relația cu Parlamentul.

PNL ceruse instanţei supreme să anuleze decizia BEC privind înregistrarea alianţei PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare, pentru că protocolul de constituire a fost depus tardiv, dar şi pentru că ar fi o alianţă politică, nu una electorală.

În contestaţia formulată de PNL se arăta că protocolul de constituire a Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC nu reprezintă protocolul unei alianţe electorale, ci al unei alianţe politice, structură reglementată în mod expres prin prevederile Legii 14/2003, a partidelor politice.

Biroul Electoral Central a aprobat, miercuri, înregistrarea alianţei electorale PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare, după ce iniţial BEC a respins solicitarea de înregistrare a alianţei Uniunii Social Democrate.

BEC a acceptat solicitarea pentru înfiinţarea Alianţei electorale PSD-UNPR-PC şi a protocolului de funcţionare a acestei alianţe. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.