Acasă Externe Bucureşti: Crin Antonescu, nemulţumit de observaţiile Comisiei de la Veneţia

Bucureşti: Crin Antonescu, nemulţumit de observaţiile Comisiei de la Veneţia

DISTRIBUIȚI
crin_antonescu67

127185 – 27032014 –  Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, miercuri, observatiile Comisiei de la Venetia asupra proiectului de revizuire a Constitutiei, sustinand ca nu pot fi realizate doua legi fundamentale.

„Comisia de la Venetia reclama faptul ca noi nu avem o precizare clara legata de forma de guvernamant din Romania. Acest lucru ma suprinde, pentru ca forma de guvernamant a statului roman este foarte precizata si in actuala Constitutie si este pastrata si in proiectul de revizuire. Forma de guvernamant este republica. Faptul ca aceasta republica este prezidentiala, parlamentara, ceea ce nu este cazul nici pentru una, nici pentru alta, semiprezidentiala, semiparlamentara, acestea sunt chestiuni care nu se precizeaza in Constitutie, care sunt nuante de comentariu despre un regim politic sau altul si nu de forma de guvernamant”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a adaugat ca Romania este o republica si ca din punctul sau de vedere nu exista niciun dubiu.

In plus, presedintele PNL spune ca nici in constitutia Frantei nu se precizeaza daca este vorba de un regim prezidential sau parlamentar.

„Faptul ca in insusi textul observatiilor Comisiei de la Venetia se spune: Da, astea nu sunt lucruri rele, sunt chiar lucruri bune pentru garantiile constitutionale ale persoanei, dar avem temerea ca ar putea fi folosite in favoarea unor politicieni, e un raspuns simplu: Nu putem face nici noi, cum nu pot face nici altii, doua constitutii, una pentru politicieni sau pentru demnitari publici si una pentru cetateni”, a adaugat Crin Antonescu.

Comisia de la Venetia a avizat favorabil, dar cu o serie de recomandari proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei Romaniei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.