Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Crin Antonescu nu mai crede nimic din ce spune Victor Ponta

Bucureşti: Crin Antonescu nu mai crede nimic din ce spune Victor Ponta

DISTRIBUIȚI

127080 – 24032014 –  Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seara, că a constatat că USL nu mai poate exista în momentul în care s-a rupt. ”Erau semne îngrijorătoare, adunate pe parcursul anului 2013. Dar am făcut toate eforturile pentru a nu ajunge aici. Când am constatat că nu se mai poate merge mai departe USL s-a rupt”, a afirmat Antonescu, la B1 Tv.

”Oameni importanți ca și canelele media sub influența PSD au început să atace ideea de candidatură a mea în numele meu foarte devreme. PSD ar fi putut susține un candidat la președinție cu condiția să fie siguri că omul respectiv să fie perfect decorativ”, a continuat președintele PNL.

”Semnele sunt mai vechi și s-au înmulțit pe ce-a trecut timpul. Roșia Montana a fost primul moment mai bine mediatizat. Dar în lucrurile care contează pentru noi s-au acumulat manifestări inacceptabile ale PSD”, a explicat el.

”Din punctul meu de vedere, pe 10-11 decembrie 2012 s-a rupt legătura pe care o aveam cu Ponta, în momentul semnării pactului de coabitare. Atunci am înțeles că modul de a vedea lucrurile și de a lua decizii majore e unul în care nu ne mai înțelegem. Lucrurile au avansat. În ianuarie 2014 am încercat revitalizarea USL”, a subliniat Antonescu.

”Ne-am trezit cu un PSD care nu s-a schimbat, e același cu care nu se poate construi o alianță și care nu a acceptat că PNL nu a acceptat să se transforme în PSD”, a spus liderul PNL.

”Din 3 ani, un an am fost împreună în opoziție. În 2011 lucrurile au mers normal, PSD, ca și noi, tunau și fulgerau. 2012 de fapt, având particularitatea că am venit mai devreme la guvernare, a fost un guvern și o majoritatea care s-au comportat cu reținere. A fost plauzibil pentru noi că lucram cu un alt PSD. Pe urma a început să își dea drumul la ce știe mai bine să facă. I-am spus lui Ponta, însă nu am reușit să ne înțelegem. Comunicarea a fost din ce în ce mai slabă. Am pierdut lungimea de undă”, a arătat Crin Antonescu.

”Dacă nu era USL, PSD nu are fi venit la guvernare, chiar dacă e cel mai mare partid din România. La momentul la care s-a format USL, candidatul cel mai bine poziționat (n.r. la prezidențiale) eram eu”, a mai spus național-liberalul.

”Ei sunt în stare să spună că dacă ne-am întoarce, tot pe mine m-ar susține, dar nu mai suntem copii”, a precizat Antonescu.

”A pierdut și România o șansă, șansa pe care o mare coaliție o are de a construi durabil, dar a pierdut și PNL, precum și PSD. Vor trebui să dea o bătălie grea pentru președinția României. În guvernare, această poziție cu coaliție se va spulbera, răspunderea PSD-ului e acum întreagă, e doar la lor. Șansa politică ca România să intre pe un făgaș mai sănătos este amânată”, a continuat el.

”După alegerile prezidențiale e probabil ca PNL să revină la guvernare”, a susținut Antonescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.