Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Curtea Supremă: Nu e plagiat

Bucureşti: Curtea Supremă: Nu e plagiat

DISTRIBUIȚI

126910 – 17032014 –   Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, să respingă plângerea făcută de Mihail Neamțu, Adrian Papahagi și Augustin Ofițeru prin care aceștia solicitau ca dosarul de plagiat al premierului Victor Ponta să fie trimis la Parchet.

La data de 21 mai 2013, procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul acuzațiilor de plagiat aduse premierului de prestigioasa revistă „Nature”.

În rezoluția parchetului sunt citate și concluziile expertizei Oficului Român pentru drepturile de Autor (ORDA): „Între lucrarea cu titlul ”Răspunderea în dreptul internațional umanitar” autori Daniela Coman și Victor Ponta pe de o parte și lucrările ”Drept internațional penal”, autor Vasile Crețu, ”Curtea Penală Internațională. Istorie și realitate” autor Dumitru Diaconu și ”Dreptul Internațional Penal și Infracțiunile Internaționale” autor Dumitru Geamănu nu există identitate totală de structură, ci doar o identitate parțiala de structură”.

„Nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat deoarece formatele lucrărilor, tipul caracterelor utilizate și paginatiile sunt diferite”, potrivit ORDA

Pe 23 august 2012, Mihail Neamțu, Adrian Papahagi și Augustin Ofițeru au anunțat că au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru plagiat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.