Acasă Economic Bucureşti: Datoria României pe termen mediu şi lung a crescut

Bucureşti: Datoria României pe termen mediu şi lung a crescut

DISTRIBUIȚI
BNR4

126907 – 17032014 –  Datoria externa pe termen mediu si lung a Romaniei era de 78,35 miliarde euro la 31 ianuarie 2014 (81,1% din total datorie externa), in crestere cu 1,8% fata de sfarsitul anului trecut, a anuntat luni Banca Centrala. 

Datoria externa pe termen scurt era la 1 februarie de 18,2 miliarde euro (18,9% din total datorie externa), in scadere cu 6,2%fata de 31 decembrie 2013.

„Doar o mica parte e datorie publica. O alta parte a ei e formata din datoriile sectorului privat si o a treia parte e creata de banci care au finantat romanii. Cand unii analisti vorbesc despre datorie nu fac aceste nuante care pot degenera in discutii periculoase”, a explicat guvernatorul Mugur Isarescu la un seminar pe tema datoriei, potrivit Hotnews.ro.

Tot legat de problema datoriei, Isarescu a explicat ca ar fi o crima economica sa ajungem cu datoria la zero, asa cum a facut Ceausescu. „Unii dintre noi isi amintesc cum, in anii ’70, dupa 10 ani de prosperitate au venit 10 ani in care ne-am platit datoria. A fost o crima economica. Solutia Romaniei este sa avem o datorie pe care s-o putem gestiona”, a mai spus Isarescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.