Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: DNA cere arestarea Ioanei Călin, fost vicepreşedinte al Ligii Transportatorilor din...

Bucureşti: DNA cere arestarea Ioanei Călin, fost vicepreşedinte al Ligii Transportatorilor din România

DISTRIBUIȚI

127128 – 25032014 – Procurorii DNA au propus înlocuirea controlului judiciar aplicat Ioanei Călin, fost vicepreședinte al Ligii Transportatorilor din România, cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru trafic de influență şi spălare de bani.

Din referatul cu propunere de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă, întocmit de procurori, a rezultat că există date și probe din care rezultă indicii rezonabile că în cursul anului 2008, Ioana Călin, la acel moment vicepreședinte al Ligii Transportatorilor din România, a pretins și a primit de la doi denunțători suma de 1.000.000 lei, cu promisiunea că, prin relațiile pe care le are la Ministerul Turismului, le va facilita obținerea în concesiune, pe o perioadă de 49 ani, a unor hoteluri situate pe litoralul românesc și pe Valea Prahovei.

Cu banii obținuți din săvârșirea de infracțiuni, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora, Ioana Călin a cumpărat în anii 2011 și 2013, pe numele părinților săi, două imobile situate în jud. Sibiu.

Față de Ioana Călin s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, începând cu data de 13 februarie 2014, incluzând și interdicția de a părăsi țara.

La data de 12 martie 2014, un alt denunțător a sesizat că, în contextul unei întâlniri pe care a avut-o cu Ioana Călin în aceeași zi, aceasta din urmă i-a promis că, în baza relațiilor pe care le are, firma denunțătorului va câștiga o licitație privind o lucrare de extindere a rețelei de canalizare și colectare în orașele Azuga, Bușteni și Sinaia, din jud. Prahova, al cărei beneficiar este Hidro-Prahova SA.

Pentru acest „serviciu” inculpata i-a pretins denunțătorului 2% din suma de 55.242.226 lei (valoarea lucrării), reprezentând aproximativ 1.110.000 lei, din care, în câteva zile, trebuia să-i achite un avans, în valoare de 15.000 euro (7.500 euro în numerar și 7.500 euro prin transfer bancar în ziua achitării celor în numerar).

La data de 21 martie 2014, la insistențele Ioanei Călin, pentru primirea unui avans din suma totală pretinsă anterior, denunțătorul s-a întâlnit cu aceasta într-un restaurant din jud. Brașov.

De aici, cei doi s-au deplasat la un birou notarial din judeţul Brașov unde, în contextul întocmirii unui act fictiv de împrumut, Ioana Călin a primit de la denunțător suma de 7.500 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La instrumentarea cauzei, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.