Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Kelemen Hunor: “Nu sunt de acord sa vină oamenii din Ungaria...

Bucureşti: Kelemen Hunor: “Nu sunt de acord sa vină oamenii din Ungaria sa protesteze la noi”

DISTRIBUIȚI

126758 – 11032014 – Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că nu este de acord să vină oameni din Ungaria și să protesteze în România. „Cei care au venit și au protestat din Ungaria, vorbesc de extrema dreaptă, ar trebui să protesteze în Ungaria. Noi ne-am delimitat de ei. Nu noi am organizat, nu noi i-am invitat, deci când vine un grup de extremă dreaptă din Ungaria sau de oriunde, eu cred că fiecare om cu valori și cu principii democratice trebuie să se delimiteze. Legat de evenimentul propriu-zis, este un eveniment istoric care n-ar nicio legătură cu relațiile româno-maghiare. S-a întâmplat acum 160 de ani și este o comemorare. Eu nu sunt de acord să vina oamenii din Ungaria să protesteze la noi, nici la Târgu Mureș, nici in alte localități”, a declarat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului.

Prefectul județului Mureș, Corneliu Grosu, a declarat marți că persoanele care au provocat forțele de ordine la Târgu Mureș luni seara, în timpul marșului neautorizat, au fost cei de la HVIM (Organizația 64 de Comitate), și nu Jobbik sau Garda Maghiară.

Grosu a accentuat faptul că în viitor aceste marșuri nu trebuie să mai aibă loc și trebuie stabilite condițiile exacte pentru orice manifestare istorică.

„Plimbări prin oraș cu steaguri și cu solicitări din acestea de rupere a pământului românesc în Târgu Mureș nu trebuie să se mai întâmple niciodată”, a sustinut Grosu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.