Acasă Externe Bucureşti: László Borbély: România trebuie să susţină ferm menţinerea integrităţii şi suveranităţii...

Bucureşti: László Borbély: România trebuie să susţină ferm menţinerea integrităţii şi suveranităţii Ucrainei

DISTRIBUIȚI
laszlo_borbely3

126584 – 05032014  –  Comisiile reunite pentru politică externă din Parlamentul României au avut  marţi o întrevedere cu Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe al României, pe tema ultimelor evoluţii ale situaţiei din Ucraina şi poziţia Uniunii Europene cu privire la acest subiect.

După prezentarea situaţiei actuale şi a deciziilor asumate la nivelul UE, dar şi al Consiliului Nord-Atlantic referitoare la încălcările grave de către Rusia ale tratatelor internaţionale asumate de aceasta, membrii celor două comisii au adresat diverse întrebări pentru clarificarea poziţiei României şi a ţărilor europene faţă de această situaţie.

László Borbély, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, a subliniat că România trebuie să aibă o atitudine fermă şi clară faţă de menţinerea integrităţii şi suveranităţii Ucrainei.

De asemenea, Parlamentul României trebuie să se pronunţe în acest sens, urmând să se decidă cu privire la oportunitatea adoptării unei declaraţii la nivel de Parlament sau la nivelul celor două comisii de specialitate ale acestuia.

Situaţia trebuie urmărită cu atenţie, având în vedere că România se află în imediata vecinătate a Ucrainei şi în zona Mării Negre care reprezintă o importată zonă geopolitică strategică, fiind şi graniţa estică a Uniunii Europene. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.