Acasă Politic Bucureşti: Liber la steaguri pentru UDMR

Bucureşti: Liber la steaguri pentru UDMR

DISTRIBUIȚI

126671 – 07032014 – “Programul” trimis Parlamentului de Guvernul Ponta 3 conţine şi ceea ce a primit UDMR odată cu intrarea la guvernare. În document se prevede “crearea cadrului legal privind utilizarea limbii materne în structurile deconcentrate ale statului” şi că “Guvernul va sprijini în continuare adoptarea proiectului de lege privind statutul minorităţilor naţionale din România.

De asemenea, se menţionează “aplicarea legii educaţiei privind învăţământul în limbile minorităţilor naţionale”. Este menţionată şi crearea unui institute pentrui minorităţi.

În “Program”, se vorbeşte şi despre “consolidarea cadrului instituţional necesar reprezentării proporţionale şi consultării politice a minorităţilor la nivel legislativ şi executiv, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local”.

“Se va ţine cont de tradiţiile, cultura diferitelor zone ale ţării la reorganizarea administrativă”, se mai arată în document.

De asemenea, ascunsă la capitolul „Dezvoltare și administrație” este prevederea care permite autorităţilor locale să arboreze numai pe instituţiile proprii, si numai împreună cu drapelul României si drapelul Uniunii Europene, a steagurilor unităţilor administrative-teritoriale pe care acestea le reprezintă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.