Acasă Externe Bucureşti: MAE: Cei patru români au părăsit orașul Bender

Bucureşti: MAE: Cei patru români au părăsit orașul Bender

DISTRIBUIȚI

126883 – 16032014 –   MAE anunță că, sâmbătă, cei patru cetăţeni români care, pe fondul unui litigiu comercial, s-au aflat timp de 11 zile blocați în interiorul unei fabrici din Bender (Transnistria, Republicii Moldova), au părăsit incinta uzinei, împreună cu mijloacele de transport, după ce firma românească a îndeplinit condiţiile puse de aceştia.

În prezent, cei patru cetățeni români aflați la Bender au părăsit regiunea transnistreană și se află pe teritoriul controlat de autorităţile de la Chişinău.

Ambasada României la Chişinău s-a aflat în permanentă legătură cu autorităţile locale competente, cu şoferii de cetăţenie română, cu familiile din ţară ale acestora şi cu agenţii economici din România.

În cursul zilei de 14 martie 2014, o echipa consulară a Ambasadei României la Chișinău s-a deplasat la Bender pentru a acorda asistenţă consulară celor 4 cetăţeni români aflaţi în interiorul fabricii. S-a constatat că toţi cei patru aveau o stare de sănătate bună și nu au fost

supuși unor rele tratamente. De asemenea, acestora le-au fost înmânate alimente de primă necesitate şi apă potabilă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.