Acasă Externe Bucureşti: MAE: Referendumul din Crimmea este inadmisibil şi ilegal

Bucureşti: MAE: Referendumul din Crimmea este inadmisibil şi ilegal

DISTRIBUIȚI

126656 – 07032014 – Ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, considera o amenintare la adresa integritatii teritoriale a Ucrainei decizia autoritatilor Republicii Autonome Crimeea de a solicita intrarea in componenta Federatiei Ruse si supunerea acestei optiuni unui referendum la nivel local, potrivit unui comunicat al MAE.

Titus Corlatean considera ca decizia de joi a autoritatilor Republicii Autonome Crimeea de a solicita intrarea in componenta Federatiei Ruse si supunerea acestei optiuni unui referendum la nivel local, la 16 martie, fara acordul autoritatilor centrale de la Kiev, este inadmisibila si ilegala, reprezentand o amenintare directa la adresa integritatii teritoriale a Ucrainei.

Republica Autonoma Crimeea este parte integranta a teritoriului suveran al Ucrainei independente, in interiorul frontierelor Ucrainei, recunoscute pe plan international, arata textul comunicatului.

Conform normelor de drept international si cadrului constitutional si legal in vigoare al Ucrainei, orice demers cu privire la definirea statutului Republicii Autonome Crimeea trebuie sa se realizeze in consultare si cu acordul autoritatilor centrale de la Kiev, incheie MAE.

Parlamentul republicii ucrainene autonome Crimeea a decis, joi, ca peninsula este parte a Federatiei Ruse si ca populatia va ratifica aceasta decizie la un referendum programat pentru data de 16 martie. – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.