Acasă Sud-Est Constanta Bucureşti: Nicuşor Constantinescu raspunde doar pentru propriile fapte

Bucureşti: Nicuşor Constantinescu raspunde doar pentru propriile fapte

DISTRIBUIȚI
nicusor_constantinescu

 – 127245 – 28032014  –  Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat, vineri, la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), ca Directia de Drumuri si Poduri nu este SRL-ul său, deci nu poate raspunde pentru faptele fostului director.

CAB a judecat, vineri, contestatia procurorilor anticoruptie in cazul deciziei din 20 martie a Tribunalului Bucuresti, prin care a fost respinsa propunerea de arestare preventiva si s-a dispus masura controlului judiciar in cazul presedintelui CJ Constanta, urmarit penal pentru abuz in serviciu.

Nicusor Constantinescu este acuzat ca ar fi impiedicat controale ale Curtii de Conturi la Regia Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta si ar fi creat astfel un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul ca nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism si autorizatii de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua firme.

Tribunalul Bucuresti a dispus, in 20 martie, masura controlului judiciar in cazul presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, respingand propunerea procurorilor de arestare preventiva, in dosarul in care este urmarit penal pentru abuz in serviciu.

Instanta Tribunalului Bucuresti a aratat, in motivarea deciziei, ca sub aspect circumstantial, din analiza inscrisurilor medicale depuse la dosarul de urmarire penala rezulta ca Nicusor Constantinescu „a fost diagnosticat cu o afectiune extrem de severa – cancer de prostata cu risc ridicat, care necesita un tratament intensiv combinat de terapie prin radiatii si terapie cu hormoni”.

Constantinescu este urmarit penal si in alt dosar al DNA, fiind acuzat ca „si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, in sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro) „. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.