Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Percheziţii pentru evaziune fiscală de peste 100 milioane lei

Bucureşti: Percheziţii pentru evaziune fiscală de peste 100 milioane lei

DISTRIBUIȚI

126707 – 10032014 –  DIICOT a percheziționat astăzi 65 de locuințe din întreaga ţară, vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 20 de persoane, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

         Procurorii suspectează că membrii grupării erau organizați pe mai multe paliere,  creând un circuit financiar prin care 120 de societăţi comerciale au înregistrat în contabilitate facturi fictive, beneficiind de reduceri importante de impozit  pe profit şi TVA, ca urmare a interpunerii frauduloase  în activitatea comercială derulată, a unui număr de 30 de firme fantomă. Firmele suspectate ar fi produs prejudiciu de peste 100 de milioane de lei. Între societăţile comerciale vizate se pare că aparține unui creator de modă.

Procurorii caută probe pentru a-și sprijini acuzațiile de evaziune fiscală și de spălare de bani în acest caz, respectiv documente și marfă nedeclarată. Anchetatorii au suspiciuni că în 65 de puncte de vânzare a anumitor produse, era comercializată marfă nedeclarată, iar din profitul câștigat nu se plăteau impozite către stat.

Nu este exclus ca după perchezițiile de astăzi și după analizarea probelor strânse, prejudiciul de 100 de milioane de lei să crească.

Astfel, o parte din membrii grupării deschideau conturi personale şi acceptau  ca sumele provenite din infracţiuni să fie transferate în conturile respective, acestea fiind retrase ulterior şi predate  altor membrii ai grupului, fiind astfel ascunsă originea ilicită a sumelor.

          Ulterior, o parte dintre societăţile comerciale de tip fantomă erau radiate în scopul ascunderii originii activităţilor infracţionale şi în acelaşi timp fie erau înfiinţate societăţi de tip fantomă, noi, fie erau cesionate părţi sociale ale unor societăţi comerciale deja înfiinţate care erau transformate apoi în societăţi comerciale de tip fantomă.

          În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

          20 de persoane vor fi audiate la DIICOT. Acțiunea de astăzi s-a desfășurat cu sprijinul de specialitate al SRI și Jandarmeriei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.