Acasă Externe Bucureşti: PNL a finalizat lista pentru europarlamentare

Bucureşti: PNL a finalizat lista pentru europarlamentare

DISTRIBUIȚI

126775 – 12032014 – Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, marti, lista partidului pentru alegerile europarlamentare. Pe locurile considerate eligibile se afla majoritatea actualilor europarlamentari ai partidului, alaturi de Mircea Diaconu si Mihai Turcanu.

Potrivit liderului liberalilor, pe primele opt locuri de pe lista se afla, in ordine: Norica Nicolai, Adina Valean, Ramona Manescu, Cristian Busoi, Renate Weber, Mircea Diaconu, Eduard Hellvig, Mihai Turcanu.

Antonescu a precizat ca pe locul 10 se afla fostul presedinte al IICMER, Andrei Muraru.

„Sunt parlamentarii actuali cu o exceptie, sunt oameni care din toate punctele de vedere au confirmat, in care avem incredere sa continue in mandatul lor lucrurile extrem de importante pe care le-au facut in Parlamentul European, sigur, suplimentati cu cativa candidati noi”, a spus Antonescu.

El a aratat ca sunt „nume interesante” si pe celelalte locuri de pe lista. „Daca se va intampla sa castigam mai mult decat ne-am propus nu va fi decat o placuta surpriza si pentru noi si pentru Parlamentul European”, a mai spus liderul PNL.

In ceea ce priveste candidatura lui Mircea Diaconu, Antonescu a explicat ca daca vor exista contestatii, decizia acestora va fi respectata.

„Noi propunem candidatura lui Mircea Diaconiu, vom incerca foarte repede sa depunem deja aceasta lista la BEC. Daca sunt probleme de natura juridica, noi credem ca nu, se vor opera contestatii, se vor solutiona contestatiile. Daca exista probleme, vom proceda in consecinta. Noi consideram (…) ca in situatia domniei sale nu ar trebui sa existe vreun impediment deoarece (…) este vorba de interdictia pe care domnia sa o are pentru anumite demnitati cu exceptia celor eligibile”, a aratat presedintele PNL.

El a sustinut ca Mircea Diaconu a fost un caz controversat, nu un nume controversat.

„Nu cred ca Mircea Diaconu este un om a carui activitate, a carui cariera atat artistica, dar si politica nu au comportat niciodata probleme nici legate de coruptie, nici legate de incompetenta sau de unul din acele lucruri care descalifica un om public sau un politician. (…) Mircea Diaconu e    un om cinstit, valoros, cunoscut care in niciun caz nu ne aduce un deficit de imagine”, a spus Antonescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.