Acasă Economie Bucureşti: Posibilităţi de participare a investitorilor români la reabilitarea economiei irakiene

Bucureşti: Posibilităţi de participare a investitorilor români la reabilitarea economiei irakiene

DISTRIBUIȚI

127155 – 26032014 –  Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, l-a primit pe ministrul irakian al Industriei şi Mineralelor, Ahmed Nasser Karbouli, aflat în vizită în România, cu ocazia participării la sesiunea Comisiei mixte de cooperare economică, comercială şi tehnică.

Ministrul român a evidenţiat cursul ascendent al relaţiilor bilaterale şi frecvenţa contactelor din ultima perioadă între demnitarii români şi irakieni, atât la nivel guvernamental, cât şi parlamentar sau al autorităţilor locale. A subliniat sprijinul constant al României în plan politic pentru reconstrucţia şi dezvoltarea Irakului, precum şi oportunitatea pentru diversificarea raporturilor bilaterale, în mod particular în domeniul economic, comercial şi al investiţiilor. A

relevat expertiza românească în sectorul energetic, al resurselor minerale, al petrolului şi gazelor, precum şi al formării de specialişti în aceste domenii.

În context, ministrul irakian a confirmat interesul consistent pentru investiţii şi pentru promovarea unor proiecte concrete de cooperare în domeniile menţionate.

Demnitarul irakian a remarcat caracterul tradiţional de cooperare al relaţiilor româno-irakiene şi şi-a exprimat încrederea în creşterea continuă a nivelului acestora. Totodată, a mulţumit pentru susţinerea de către România a programului de tranziţie democratică şi consolidare instituţională în Irak. A semnalat posibilităţile de conlucrare în procesul de reabilitare a economiei irakiene şi a punerii în practică a proiectelor guvernamentale irakiene din domeniul infrastructurii şi energiei.

Cei doi demnitari au constatat interesul comun de a continua dialogul politic şi de a intensifica cooperarea la nivelul comunităţilor de afaceri.

Şeful diplomaţiei române a semnalat sprijinul autorităţilor române pentru stabilirea de contacte directe între întreprinzătorii români şi irakieni şi a menţionat măsurile recente pe linia acordării de noi facilităţi de vize pentru investitorii străini în România.

De asemenea, întrevederea a permis efectuarea unui schimb de opinii pe teme de cooperare regională, potrivit unui comunicat al MAE. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.