Acasă Uncategorized Bucureşti: Premierul Ponta: Reducerea CAS şi scutirea de impozit pe profitul reinvestit,...

Bucureşti: Premierul Ponta: Reducerea CAS şi scutirea de impozit pe profitul reinvestit, de la 1 iulie

DISTRIBUIȚI

127099 – 24032014 –  „Suntem decisi ca obiectivele din programul de guvernare – reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, scutirea de impozit pentru profitul reinvestit, de la 1 iulie, sa fie aplicate”, a declarat, luni, premierul Victor Ponta, la o dezbatere organizata la Camera Deputatilor de grupul parlamentar al PNL pe tema celor două măsuri fiscale.

“Se vorbeste ca aceste masuri au fost convenite cu partenerii internationali. Fiind vorba de scrisoarea de intentie semnata de Daniel Chitoiu, nu a fost vorba de acest lucru, ci isi propune Guvernul sa scada aceste cote. Reducerea figureaza ca o conditie absolut necesara pe agenda guvernului pentru continuarea dezvoltarii economice”, a afirmat Victor Ponta. “Fac apel la Parlament sa sustina Guvernul in acest sens”, a mai spus seful Executivului.

Liberalii au cerut Guvernului sa adopte pana la 1 mai 2014 masura scaderii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator si neimpozitarea profitului reinvestit, a anuntat, la inceputul lunii martie, presedintele PNL, Crin Antonescu, precizand ca in caz contrar acestia vor depune motiune de cenzura.

„Asa cum am mai exemplificat, Guvernul Ponta 2 vorbise deja, angajase si niste documente oficiale despre masura reducerii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, la 1 iulie anul curent. Astazi, in completare la acest program avem o formula vaga in aceasta privinta ca si in altele. Decizia PNL este urmatoarea: cerem Guvernului Ponta 3 sa adopte pana la data de 1 mai anul curent masura scaderii CAS cu 5 punte procentuale la angajator si masura neimpozitarii profitului reinvestit. Daca aceste lucruri nu se vor intampla, atunci PNL va depune o motiune de cenzura”, a spus Antonescu.

El a adaugat, referindu-se la programul politic pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, ca au fost prezentate „cateva idei generale, vagi”, dar nu au fost fixate termene clare pentru masuri clare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.