Acasă Externe Bucureşti: Preşedintele Băsescu cere interzicerea partidului Jobbik în România

Bucureşti: Preşedintele Băsescu cere interzicerea partidului Jobbik în România

DISTRIBUIȚI

126769 – 12032014 –Președintele Traian Basescu a cerut elaborarea unei legi care să interzică prezența partidului maghiar extremist Jobbik pe teritoriul României.

„Am observat ieri (luni – n. r.) o prezență la vârf a partidului extremist Jobbik. Cred că a venit timpul să punem capăt prezenței acestui partid pe teritoriul României”, a declarat șeful statului, într-o conferință la Palatul Cotroceni.

„Cer public Parlamentului să adopte un act normativ prin care să se interzică prezența în România a membrilor acestei formațiuni”, a subliniat Băsescu, catalogând Jobbik drept „un partid extremist, care nu are responsabilitate pentru Europa unită”.

„Voi avea o discuție extrem de aplicată în primul CSAT, pentru că libertatea, democrația, dreptul de mișcare, la libera exprimare, nu pot merge până la nivelul la care prin abordări extremiste faci rău altora. Iar Jobbik e un partid extremist de care le e rușine și guvernanților de la Budapesta. Nu văd de ce ne-ar fi nouă rușine. Comportamentul lor de la Târgu Mureș justifică o astfel de măsură”, a conchis șeful statului.

Declarația președintelui vine la o zi după ce la Târgu Murel aproximativ 4.000 de persoane au participat la un miting al secuilor, urmat de un marș neautorizat pe străzile orașului, în timprul căruia protestatarii au provocat forțele de ordine și au aruncat cu petarde. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.