Acasă Economie Bucureşti: Procurorii cer arestarea a trei medici de medicina muncii

Bucureşti: Procurorii cer arestarea a trei medici de medicina muncii

DISTRIBUIȚI

126867 – 14032014 –   Parchetul General cere judecătorilor arestarea medicilor de medicina muncii implicați în dosarul prin care mai multe persoane erau ajutate, pe nedrept și contra unor sume de bani, să iasă la pensie pe caz de boală. În cursul zilei de joi, procurorii au percheziționat mai multe cabinete de expertiză medicală din Caransebeş, Oraviţa, Reşiţa şi Moldova Nouă și au început urmărirea penală faţă de medicii Sebastian Telbis, Ioan Dorel Ungur şi Ioan Octavian Cenda pentru luare de mită, potrivit unui comunicat al Parchetului General.

 Astăzi, procurorii au cerut judecătorilor Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a celor trei medici.  În perioada februarie – martie 2014, medicul şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, Sebastian Telbis, a primit bani şi bunuri de  la 132 de pacienţi pentru a elibera sau, după caz, a prelungi decizii de pensionare pentru grad de invaliditate, pentru a elibera decizii medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă ori pentru a atesta oficial gradul de invaliditate şi a drepturilor de asigurări sociale ce decurg din această încadrare.

 

Medicii Ioan Dorel Ungur şi Ioan Octavian Cenda sunt, de asemenea, acuzați de luare de mită, ei cerând și primind de la pacienți bani, în schimbul cărora avizau încadrarea în grad de invaliditate, respectiv pentru a-i menţine în această categorie cu ocazia revizuirii periodice, în conformitate cu prevederile legislaţiei privind sistemul unitar de pensii publice.

 

În urma percheziţiei la locuinţa lui Telbis au fost identificate şi indisponibilizate, în vederea luării măsurilor asigurătorii, importante sume de bani, respectiv 108.465 euro în numerar, 480 lire sterline, 4.120 dolari şi 51.400 lei. De asemenea, au mai fost descoperite două carnete CEC cu un sold de 178.220 euro, emise de o bancă din Austria. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.