Acasă Economie Bucureşti: “Programul” noului Guvern a fost trimis în Parlament

Bucureşti: “Programul” noului Guvern a fost trimis în Parlament

DISTRIBUIȚI

126661 – 07032014 – Programul Guvernului Ponta 3 a fost trimis în Parlament. Guvernul îşi va angaja răspunderea săptămâna viitoare. De reţinut, că documentul de 140 de pagini remis presei este initulat simplu “Program”, evitându-se sintagma “Program de guvernare”.

Lărgirea bazei de impozitare, o cotă redusă a TVA la produsele agroalimentare de bază cu condiţia asigurării spaţiului fiscal necesar, revenirea la TVA de 19% şi reducerea CAS cu 5 puncte la angajator “în măsura în care cadrul fiscal-bugetar va permite” sunt printre prevederile din noul program al Guvernului.

Păstrăm plafonul de 16% şi introducem, pe parcursul mandatului, în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite, impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale: cote de 8%, 12% şi 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit. Aliniem la media europeană  redevenţele încasate de stat ca urmare a concesionării activelor statul. Scutirea de impozitare, a profitului reinvestit, în utilaje şi echipamente tehnologice, în măsura în care cadrul fiscal – bugetar o va permite. Analizăm extinderea reducerii TVA la alte categorii de produse alimentare de la 24% la 9%, stimulăm astfel producătorii interni şi reducem evaziunea fiscală din zona produselor alimentare, reducem CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, în măsura în care cadrul fiscal – bugetar o va permite, reducem cheltuielile cu birocraţia şi fiscalitatea, prin desfiinţarea unor tarife, avize, autorizaţii şi prin simplificarea cadrului legislativ și creştem progresiv salariul minim pe economie până la 1.100 lei, până la sfârșitul anului 2016″, se arată în document. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.