Acasă Economie Bucureşti: Proiecte pe 700 de ani

Bucureşti: Proiecte pe 700 de ani

DISTRIBUIȚI

126644 – 06032014 –  Există proiecte de infrastructură ale statului care ar putea fi terminate peste 700 de ani. O spune ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, care a prezentat joi proiectele prioritare ale Guvernului.

În total, sunt peste 375 de investiţii pentru care ar fi nevoie de aproape 73 de miliarde de lei. Cum statul nu are atât de mulţi bani, vor fi finanţate doar câteva proiecte.

Printre acestea, Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Universitate, Autostrada Bucureşti – Braşov, reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria sau autostrada Nădlac-Arad. În total, anul acesta statul a pus deoparte pentru investiţii puţin peste 13 miliarde de lei.

„Durata medie de execuţie a acestor proiecte, dacă s-ar continua pentru toate proiectele finanţarea din prezent, care este o finanţare generoasă comparativ cu alţi ani, durata medie    este de 9 ani. Sunt însă proiecte care ar fi finalizate în 700 de ani pentru că li se acordă foarte puţini bani”, a declarat Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.