Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Restricţii de circulaţie în Bucureşti din cauza paradei dedicate Sfantului Patrick

Bucureşti: Restricţii de circulaţie în Bucureşti din cauza paradei dedicate Sfantului Patrick

DISTRIBUIȚI

126815 – 13032014 –  Circulatia autovehiculelor va fi restrictionata in Bucuresti  duminica 16 martie a. c., intre orele 15.00 si 17.00, din Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei si Calea Victoriei pana la Piata George Enescu, cu ocazia paradei organizate in Bucuresti in cinstea patronului spiritual al Irlandei – Sfantul Patrick.

Potrivit unui comunicat, mai multe care alegorice vesel decorate in culorile nationale ale Romaniei si Irlandei vor defila pe strazile Bucurestiului insotite de peste 150 de dansatori si muzicieni irlandezi, romani si bulgari.

“Anul trecut, conform raportului publicat de Politia Romana, peste 8.000 de oameni au participat la Parada St. Patrick din Bucuresti, au cantat, au dansat si au sarbatorit legaturile culturale si spirituale dintre cele doua natiuni. Pentru ca oamenii s-au distrat atat de bine la editia precedenta si au inteles spiritul sarbatorii pe care noi o organizam, ne asteptam ca anul acesta sa avem un numar dublu de participanti”, a declarat John Long, presedintele Asociatiei Ireland Romania Network (IRN).

Startul paradei il vor da ambasadorul Irlandei la Bucuresti, Gerard Corr, viceprimarul general al Capitalei Marcel Nicolaescu si presedintele IRN, John Long.

Pe parcursul paradei, membrii echipei de rugby Arlechinii Bucuresti vor organiza un flashmob la care se pot alatura toti participantii de la parada. Mai mult, aproximativ 40 de majorete, de la Scoala Generala 112, vor insoti parada si vor sustine un scurt spectacol inedit pe parcursul traseului.

Cadrul muzical va fi asigurat de peste 60 de cimpoieri din Irlanda, Bulgaria si Romania. Copii care se vor alatura paradei vor primi baloane, stegulete, iar un artist le va picta fetele. In acelasi timp, mai multi caini irlandezi, dresati sa ajute oamenii cu probleme de vedere, vor defila la parada, imbracati in pelerine verzi.

Parada se va incheia cu un spectacol de dans traditional irlandez in Piata George Enescu. Participantii se vor putea bucura apoi de o degustare de bere neagra in Piata Valter Maracineanu.

Festivalul dedicat St. Patrick’s Day (17 martie), patronul spiritual al Irlandei, va avea loc de vineri pana duminica si va include, pe langa parada, si un bal de gala, care va avea loc la

Athenee Palace Hilton din Bucuresti si va reuni unii dintre cei mai importanti reprezentanti ai mediului diplomatic, de afaceri si cultural din Romania.

Parada de Saint Patrick’s Day este o traditie atat in Irlanda, cat si in strainatate. Dupa marea foamete din secolul al XIX-lea, cauzata de lipsa cartofilor, un val de migranti a parasit Irlanda, iar

parada de Saint Patrick’s Day a devenit modalitatea acestora de a-si manifesta identitatea. Pornind de la traditie, au inceput sa se organizeze peste tot in lume parade, care au ajuns sa ii includa pe toti cei care impartasesc aceleasi valori. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.