Acasă Life Bucureşti: Rezultate dezamăgitoare la simularea Bacalaureatului

Bucureşti: Rezultate dezamăgitoare la simularea Bacalaureatului

DISTRIBUIȚI

126866 – 14032014 –   Ministerul Educatiei a publicat, vineri, rezultatetele simularii examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a si clasa a XII-a, iar notele obtinute de elevi sunt dezamagitoare. Datele centralizate pana in acest moment arata ca 52,8% dintre elevii ultimului an de liceu au obtinut note peste 5 la Limba romana, 67,78% la Limba materna, 42,51% au luat note mai mari de 5 la proba obligatorie a profilului, respectiv Matematica sau Istorie, si 53,92% la proba la alegere a profilului, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

Nici situatia de la clasa a a XI-a nu se prezinta mai bine. La Limba romana, 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba materna – 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului, tot Matematica sau Istorie, 36,32% dintre participantii la examen au luat peste 5.

Reprezentantii institutiei au mentionat ca elevii clasei a XI-a nu au sustinut proba la alegere, avand in vedere ca aria de acoperire nu este similara celei de clasa a XII-a.

De asemenea, elevii clasei a XI-a au sustinut proba la Istorie (proba obligatorie a profilului) in baza programei scolare parcurse pentru clasa a XI-a, si nu a XII-a, asa cum se procedeaza in cadrul examenului national de Bacalaureat.

Rezultatele obtinute la aceste simulari nu vor fi trecute in catalog, insa vor fi analizate la nivelul fiecarul liceu, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, dar si la nivelul consiliului profesoral, in vederea imbunatatirii performanetelor pentru examenul din vara. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.