Acasă Life Bucureşti: România, „liderul” UE la tineri fără loc de muncă

Bucureşti: România, „liderul” UE la tineri fără loc de muncă

DISTRIBUIȚI
mihnea_costoiu4

126734 – 11032014 – Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, a afirmat, luni, că România este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare pondere a tinerilor care nu au slujbă și nici nu sunt cuprinși în vreo formă de școlarizare.  „România înregistrează cel mai mare procent NEET – cei fără slujbă şi cei care nu sunt cuprinşi în nicio formă de şcolarizare – din ţările Uniunii Europene. La nivelul UE, în această categorie, sunt 6,8 milioane de tineri din categoria 25-29 ani, aceasta însemnând aproximativ 1 din 5 tineri”, a spus Costoiu, la conferinţa internaţională „Menţinerea tinerilor pe piaţa forţei de muncă, în sistemul educaţional şi/sau în programe de formare profesională: Provocări comune – soluţii comune”, organizată la Palatul Parlamentului.

Potrivit ministrului, ponderea tinerilor din România care nu au nicio slujbă şi care nu sunt cuprinşi în nicio formă de pregătire este de 23%, adică peste media UE.

La nivelul anilor 2008-2012, România avea un procent NEET peste media europeană şi la categoria de vârstă 15-24 de ani. „Cei mai mulţi tineri au fost identificaţi la nivelul anului 2011 – 17,4% din totalul populaţiei cu vârsta cuprinsă între 15-24 de ani, în timp ce în 2012 acest procent a scăzut la 13,1%”, a precizat Costoiu.

Ministrul delegat este de părere că, dată fiind această realitate, se impune o intervenţie „complexă şi rapidă”, în care măsurile din sfera educaţiei şi formării profesionale să fie secondate de unele în aria ocupaţională.

El a mai spus că, la nivel naţional, sunt dezvoltate în prezent strategii privind reducerea părăsirii timpurii a sistemului educaţional, învăţământul terţiar şi învăţarea pe tot parcursul vieţii.- PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.