Acasă Sport Bucureşti: Rudel Obreja, arest la domiciliu

Bucureşti: Rudel Obreja, arest la domiciliu

DISTRIBUIȚI

126630 – 06032014 –   Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, a fost eliberat din închisoare. Tribunalul Bucureşti a hotărât să înlocuiască arestarea preventivă cu arestul la domiciliu pentru încă 30 de zile.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, a fost eliberat din închisoare. Tribunalul Bucureşti a hotărât să înlocuiască în cazul lui Rudel Obreja arestarea preventivă cu arestul la domiciliu pentru încă 30 de zile, potrivit Gândul.info.

Curtea de Apel Bucureşti a respins pe 13 februarie contestaţia faţă de măsura preventivă din dosarul în care Rudel Obreja este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu.

La momentul aducerii în sediul instanţei, fostul şef al boxului românesc a fost întrebat de jurnalişti cine este denunţătorul din acest dosar, respectiv persoana căreia i-ar fi cerut un milion de euro pentru a interveni în favoarea ei la judecători de la instanţa supremă.

Rudel Obreja a confirmat că denunţătorul este Sorin Ovidiu Vîntu, iar dosarul ar fi urmarea unei „înscenări” a acestuia. Obreja a mai spus că ar fi fost ameninţat cu moartea de către Vîntu. „Cu moldovenii lui a spus că îmi ia gâtul”, a afirmat fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, acuzat de trafic de influenţă, a fost arestat preventiv la 5 februarie a. c.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denunţător un milion de euro. În schimbul banilor, susţin anchetatorii, fostul preşedinte al FRB „a lăsat să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din completul învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului”. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de denunţător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii, mai precizează DNA.

Rudel Obreja a impus ca 200.000 de euro din suma cerută să-i fie dată înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa, după obţinerea soluţiei favorabile, mai susţin procurorii anticorupţie.

„Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a susţinut că persoanele pe lângă care îşi exercita influenţa i-au transmis denunţătorului, prin intermediar, că va obţine cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a ‘noului cod’ (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP şi NCPP)”, a mai arătat DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.