Acasă Politic Bucureşti: Se reia procedura de privatizare la Oltchim

Bucureşti: Se reia procedura de privatizare la Oltchim

DISTRIBUIȚI
Constantin_Nita

126643 – 06032014 –  Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat că procedura de privatizare pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea va fi reluată, condiţia pusă competitorilor fiind capacitatea financiară de a investi acolo minimum 500 milioane de euro.

“Procedura de privatizare a Oltchim va fi reluată. Termenul pentru înscrierea competitorilor, a investitorilor este 28 martie (…). Aşteptăm investitori care au potenţă financiară şi care pot să investească acolo minim 500 de milioane de euro, altfel nu vom putea să repunem în circuitul economic pe bază de eficienţă această companie”, a afirmat ministrul Economiei, potrivit RFI Romania.

„Procedura de privatizare o face administratorul judiciar, pentru că ea este o companie în insolvenţă şi evident că administratorul judiciar stabileşte toate regulile care să permită o privatizare de succes, pentru că avem mulţi creditori care aşteaptă această privatizare pentru a-şi recupera banii, sunt instituţii publice care au de asemenea de recuperat banii acolo. Deci lucrurile sunt puţin mai complicate”, a precizat Constantin Niţă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.