Acasă Externe Bucureşti: Titus Corlăţean: Transnistria nu a cerut oficial alipirea la Rusia

Bucureşti: Titus Corlăţean: Transnistria nu a cerut oficial alipirea la Rusia

DISTRIBUIȚI

127072 – 23032014 –  Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a precizat duminică, la Pro Tv, că nu există o cerere oficială de alipire a Transnistriei la Rusia şi că acest lucru a fost verificat inclusiv de guvernul de la Chişinău.

Ministrul Corlăţean a declarat că s-au făcut verificări în privinţa „faimoasei scrisori” trimisă de la Tiraspol, prin care s-ar fi cerut alipirea Transnistriei la Federaţia Rusă şi s-a confirmat că nu a fost înregistrată sau depusă la Duma din Rusia o „astfel de chestiune”.

„Noi, în mod justificat, am fost mai reţinuţi în comentarii legat de acea faimoasă scrisoare, pe care mi-e greu să traduc, pe care aşa zisul preşedinte al sovietului suprem de la Tiraspol ar fi adresat-o domnului Narâşkin de la Duma de Stat. După verificările făcute normal, guvernul moldovean discutând cu autorităţile ruse s-a confirmat că nu a fost înregistrată, depusă la Dumă o astfel de chestiune şi că până la urmă se pare că a fost mai degrabă un demers individual, fără să aibă în spate o discuţie serioasă în aşa – numitul Parlament”, a explicat ministrul de Externe. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.