Acasă Life Bucureşti: Traian Băsescu despre graţierea lui Becali: ”Gândesc profund”

Bucureşti: Traian Băsescu despre graţierea lui Becali: ”Gândesc profund”

DISTRIBUIȚI

126845 – 14032014 – Presedintele Traian Basescu a declarat joi seara ca se gandeste „profund” la gratierea lui Gigi Becali. „Am inteles ca se plange de tratamentul din inchisoare. Va trebui sa am o discutie in perioada imediat urmatoare.Inteleg ca reclama modul de functionare al penitenciarelor. Va asigur ca foarte curand voi avea un raspuns si il voi face public”, a spus Traian Basescu.

Presedintele a fost intrebat de jurnalisti daca s-a gandit sa il gratieze pe Gigi Becali.

„Gandesc profund. E un om intr-o situatie dificila, iar eu sunt intr-o situatie si mai dificila. Nu discutam de o femeie cu patru copii acasa, de o batrana de 80 de ani care a mutat gardul. Va rog sa ma intelegeti ca nu e o decizie usoara”, a raspuns seful statului.

Intrebat de o jurnalista daca il va gratia pe Gigi Becali pana de Pasti, asa cum spera finantatorul Stelei, seful statului roman a spus: „Toti credem in cate ceva”.

Omul de afaceri Gigi Becali i s-a adresat presedintelui Traian Basescu din inchisoare, cerandu-i sa citeasca legea privind drepturile detinutilor care executa pedepse in regim deschis sau sa puna un consilier sa o faca.

De cand se afla in detentie, Gigi Becali a facut nenumarate demersuri pentru a fi eliberat: a depus mai multe cereri de gratiere, a reclamat Parlamentului si la CEDO ca este torturat, a depus cereri de eliberare conditionata pentru a se trata de hernie de disc si a solicitat diverse expertize medicale.

Gigi Becali executa o pedeapsa in regim deschis la Penitenciarul Poarta Alba (Constanta) inca din luna iunie 2013, atunci cand s-a dat sentinta definitiva in dosarul schimburilor de terenuri cu MApN. – PROMPT MEDIA          

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.