Acasă Cultura/Media Bucureşti: Traian Băsescu: România şi Republica Moldova trebuie să facă tot ce...

Bucureşti: Traian Băsescu: România şi Republica Moldova trebuie să facă tot ce pot pentru a fi din nou împreună

DISTRIBUIȚI

127216 – 28032014 -Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca atat Romania, cat si Rep. Moldova trebuie sa faca tot ceea ce se poate pentru unire.

„Nu avem voie sa uitam ca Basarabia a fost prima provincie care, in 1918, a facut pasul spre infaptuirea Romaniei Mari. Astazi suntem impartiti in doua state, dar suntem acelasi popor, iar romanii de peste Prut fac parte din corpul natiunii romane. Trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a fi din nou impreuna. Avem o relatie de sange, vorbim aceeasi limba si vrem ca intre statele noastre sa existe aceasta relatie unica”, a declarat Traian Basescu la Palatul Cotroceni, dupa ceremonia de decorare a unor cetateni moldoveni.

Presedintele Romaniei a adaugat ca toti cetatenii Rep. Moldova au parte de respectul cuvenit, indiferent de etnie.

Acesta a adaugat ca si in Romania exista minoritati ruse care se bucura de toate conditiile pentru a-si pastra specificul si limba.

„Sustinem integrarea europeana a Rep. Moldova, pentru ca vrem ca toti romanii sa se bucure de drepturile pe care UE le ofera cetatenilor sai”, a continuat Basescu, precizand ca in incercarea de a se apropia de Rep. Moldova a simplicat modalitatea de obtinere a vizelor si a marit numarul burselor oferite moldovenilor.

Seful statului a mai spus ca este convins ca mult mai multi romani basarabeni ar fi meritat sa se afle joi seara la Palatul Cotroceni pentru a fi decorati.

„Este un adevar ca fara devotamentul dascalilor, implicarea scriitorilor si jurnalistilor nu putem realiza idealul unirii care ne obliga sa privim cu incredere spre un viitor comun. Va multumesc pentru tot ceea ce faceti pentru romanism, Romania si Rep. Moldova”, a incheiat Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a decorat mai multe personalitati din Rep. Moldova. Printre acestea se numara Dorin Chirtoaca, Mircea Druc, Nicolae Botgros si Alexandru Mosanu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.