Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: TVR ar putea fuziona cu Radioul public

Bucureşti: TVR ar putea fuziona cu Radioul public

DISTRIBUIȚI
ponta12

127134 – 25032014 –   Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul întâlnirii cu preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase, că nu se ia în discuţie închiderea televiziunii, ci poate o fuziune a acesteia cu radio-ul.

”Dacă va trebui aplicată vreo lege ca să se asigure funcţionarea şi reorganizarea TVR-ului, există tot sprijinul. O soluţie ne va propune Consiliul de Administraţie. Ceea ce pot să vă confirm este faptul că soluţia de a închide pur şi simplu TVR-ul nu este o soluţie aplicabilă, până la urmă este prevăzut în Constituţie dreptul la informare şi serviciul public trebuie să rămână. Soluţia corectă, aplicată în cele mai multe state europene, este cea a fuziunii între radio şi televiziune, este o soluţie pe care o vom aplica probabil anul viitor. Radio-ul este acum pe plus, televiziunea este mult pe minus şi dacă le-am uni azi, nu am face altceva decât să băgăm şi radio-ul în faliment”, a spus Ponta.

Acesta a declarat că Stelian Tănase se bucură de tot sprijinul Guvernului, aşa cum l-a avut şi în decembrie, când a fost propus de PNL.

”Eu l-am asigurat şi voi asigura şi membri care vor fi votaţi în Parlament de sprijinul Guvernului pentru această strategie. Dar nu este treaba mea, este responsabilitatea celor care vor fi votaţi de Parlament săptămâna viitoare. Strict legat de continuarea activităţii domnului Tănase, are sprijinul grupurilor noastre parlamentare, aşa cum l-a avut şi în decembrie când a fost propus de către PNL. Şi e bine să aibă un sprijin politic cât mai larg şi bipartizan”, a spus Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.