Acasă Politic Bucureşti: UDMR primeşte trei posturi de prefect şi cinci de subprefect

Bucureşti: UDMR primeşte trei posturi de prefect şi cinci de subprefect

DISTRIBUIȚI
Kelemen_Hunor1

126639 – 06032014 –   Pe lângă postul de vicepremier pentru Kelemen Hunor şi ministerele Culturii şi Mediului, UDMR a primit odată cu intrarea la guvernare şi mai multe funcţii în teritoriu. Maghiarii vor avea posturile de prefect în Braşov, Harghita şi Mureş şi mai multe funcţii de subprefect, potrivit Gandul.info. Instalarea lor la putere a iscat deja nemulţumirea Forumului Civic al Românilor din Covasna.

Prefecţii din Braşov, Harghita şi Mureş vor fi ai Uniunii. În schimb, UDMR a renunţat la postul de reprezentant al Guvernului în teritoriu pentru Covasna.

În urma negocierilor pentru intrarea la guvernare, ei au mai primit şi cinci posturi de subprefect. Maghiarii şi-au îndeptat atenţia către judeţele Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Clujşi Timiş sau Hunedoara.

În admnistraţia centrală, UDMR va nominaliza 14 secretari de stat. Ei vizează ministerele Culturii, Dezvoltării Regionale, Economiei , Finanţelor, dar şi conducerea câtorva dintre agenţiile şi autorităţile naţionale eliberate de liberali.

Pe de altă parte, readucerea maghiarilor la guvernare a provocat un protest al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş. Într-un comunicat al acestora, Victor Ponta este acuzat că s-a lăsat şantajat de UDMR.

„Considerăm că noua formulă guvernamentală a lui Victor Ponta este un atac la stabilitatea politică românească prin condiţiile ruşinoase pe care le-a acceptat din partea UDMR. Prin această acceptare a condiţiilor propuse de UDMR se creează premisele pentru realizarea proiectelor separatiste şi a celor care urmăresc federalizerea României, deci o instabilitate pe termen lung a vieţii naţionale româneşti” se spune în protestul semnat de organizaţiile member ale Forumului Civic Românilor din Covasna. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.