Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Vameșii şi producătorii de ţigări fac front comun împotriva contrabandei

Bucureşti: Vameșii şi producătorii de ţigări fac front comun împotriva contrabandei

DISTRIBUIȚI

126776 – 12032014 – În data de 11 martie 2013 conducerea Direcţiei Generale a Vămilor (DGV) a avut o întâlnire cu reprezentanţii industriei producătorilor de ţigarete din România (British American Tobacco – BAT, Japan Tobacco International – JTI şi Philip Morris International – PMI).

În cadrul întâlnirii, la care au participat şi alţi reprezentanţi ai Direcţiei Generale a Vămilor, au fost prezentate atât atribuţiile administraţiei vamale cu caracter normativ, operaţional şi organizatoric, în vigoare de la data de 1 august 2013, cât şi măsurile implementate de către autoritatea vamală română în vederea diminuării traficului ilicit cu ţigarete.

            Reprezentanţii producătorilor de ţigarete (BAT, JTI, PMI) au apreciat rezultatele implementării Ordinului Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind aplicarea de instrucţiuni speciale pentru unele categorii de bunuri introduse de călători pe teritoriul României, în bagajele personale, intrat în vigoare începând cu data de 15 februarie 2014 la birourile vamale Sighet, Halmeu şi Siret, rezultate care au determinat scăderea traficului ilegal, inclusiv cu ţigarete, în zona respectivă.

            În acest context, reprezentanţii JTI au menţionat campania de conştientizare a publicului, referitoare la efectele negative economice si sociale, deteminate de contrabanda cu ţigarete, campanie desfăşurată pe graniţa de nord a ţării, care a sprijinit şi măsura implementată de autoritatea vamală. O campanie similara se va derula în curând şi pe graniţa de nord-est.

Totodată, au fost discutate mai multe proiecte comune între autoritatea vamală şi producătorii de ţigarete (BAT, JTI, PMI), care să aibă ca efect diminuarea traficului ilicit cu ţigarete, contribuind implicit la creşterea încasărilor la bugetul de stat, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.