Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Vlasov, reţinut

Bucureşti: Vlasov, reţinut

DISTRIBUIȚI

126956  – 19032014 –  Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Vlasov, a fost prins, marti, in flagrant de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenta.

Mihai Vlasov a fost audiat impreuna cu soferul sau.

Socrul fostului ministru liberal Cristian David a fost prins primind o prima transa de 200.000 de euro dintr-o suma de un milion de euro, solicitata pentru rezolvarea unei solutii intr-un dosar penal, potrivit Ziare.com.

Procurorii DNA vor propune arestarea preventive a presedintelui CCIR, insa deocamdata nu a fost luata nicio masura, intrucat trebuie audiata si persoana care a oferit bani, apoi martorii.

In varsta de 70 de ani, Vlasov este avocat, fost judecator, om de afaceri, proprietar al caselor de moda „Casa Wanda” si „Ingrid Vlasov”, potrivit unui CV postat pe site-ul Camerei de Comert. Vlasov este membru al Academiei Central Europene de Stiinte, Litere si Arte, membru al Comitetului Director al Eurochambres (2010 – 2011 – prezent), Cetatean de Onoare al orasului Targu Neamt, membru de Onoare si Purtator al Insignei de Aur al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Vlasov a fost Celebritatea anului 2009 – cand a primit un premiu de excelenta pentru intreaga cariera in afaceri -, parlamentar in Parlamentul Romaniei in sesiunea 2004-2008 (iulie – decembrie 2008). Vlasov este, din 2007, presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

In 2012, Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru coruptie, insa nu a fost trimis in judecata. El a fost reclamat de 12 presedinti de camere de comert din teritoriu ca ar fi folosit discretionar fondurile Camerei de Comert.

De-a lungul timpului, presa a scris ca Vlasov a fost condamnat inainte de ’89 pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a primit mita 70.000 lei pentru a rezolva un proces la Focsani. Potrivit CV-ului, a fost „arestat de statul comunist si lipsit de libertate 2 ani, achitat in 1990 ca nevinovat”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.