Acasă Politic Bucureşti: Amânare în procesul lui Adrian Năstase pentru contopirea pedepselor

Bucureşti: Amânare în procesul lui Adrian Năstase pentru contopirea pedepselor

DISTRIBUIȚI

 

126530 – 03032014-Termenul procesului in care Adrian Nastase a cerut contopirea pedepselor din dosarele „Zambaccian” si „Trofeul calitatii”, a fost din nou amanat, luni dimineta, de Tribunalul Bucuresti. Judecatorii au hotarat sa amane verdictul pana la data de 31 martie, pentru ca Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) nu a redactat inca motivarea deciziei, desi termenul de 30 de zile a expirat, anunta B1 TV.

Avocatul fostului premier, Ion Cazacu, a precizat ca motivarea va sosi, cel mai probabil, pana la termenul viitor, asa ca magistratii vor lua atunci o decizie.

Este a doua oara cand Tribunalul Bucuresti amana termenul in procesul de contopire a pedepselor. Judecatorii ar mai fi trebui sa dea un verdict pe 3 februarie, insa termenul a fost amanat pentru 3 martie.

Adrian Nastase se afla, in prezent, la Penitenciarul Rahova, dupa ce ICCJ l-a condamnat, pe 6 ianuarie, la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul „Zambaccian”.

De asemenea, el a fost condamnat, in iunie 2012, la doi ani de inchisoare in dosarul „Trofeul calitatii”, din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat.

Prin contopirea celor doua pedepse si daca nu se aplica un spor de pedeapsa, fostul premier va putea cere din nou eliberarea conditionata, cel mai probabil tot dupa opt luni de inchisoare. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.