Acasă Politic Bucureşti: Deputatul Cătălin Rădulescu, cercetat de DNA

Bucureşti: Deputatul Cătălin Rădulescu, cercetat de DNA

DISTRIBUIȚI

 

126537 – 03032014-Deputatul socialist Cătălin Marian Rădulescu este urmărit penal de DNA, fiind suspectat că a participat la operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția şi dare de mită. În ordonanța de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut că în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, Cătălin Marian Rădulescu, concomitent cu ocuparea funcţiei de deputat, s-a ocupat de administrarea şi controlul societăţii S.C. Concordia Con. Strade, efectuând în acest sens operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Concret, acesta s-a subrogat în drepturile şi obligaţiile administratorului de drept, manifestându-se totodată şi ca director general al societăţii.

Rădulescu a efectuat nemijlocit mai multe tipuri de operaţiuni de administrare – a semnat personal documente financiar – contabile şi juridice ale societăţii, a efectuat interviuri pentru angajarea personalului, a reprezentat societatea în relaţiile cu terţii, negociind în mod direct contracte de execuţie, de prestări servicii, contracte de execuţie lucrări în subantrepriză, acorduri de asociere, contracte de cesiune creanţă, respectiv lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor; a supravegheat şi controlat în mod direct şi nemijlocit activităţile legate de procedurile de participare a societăţii la licitaţiile publice, precum şi activitatea lucrătorilor din cadrul serviciului financiar – contabil al societăţii, stabilind detalii legate de facturare, plăţi, garanţii bancare ş.a.; a depus diligenţe de identificare a unor potenţiali clienţi sau oportunităţi de afaceri pentru societatea Concordia Con. Strade şi de recuperare a unor creanţe ale          societăţii, s-a deplasat la faţa locului, în cadrul procedurilor de execuţie a unor lucrări, pentru supravegherea acestora, negociind şi recepţia lor;

Spre exemplu, în exercitarea funcţiei de administrator de fapt şi director general de fapt al societăţii, Rădulescu a negociat şi a obţinut adjudecarea lucrării de asfaltare a unui centru comercial din Pitești, semnând în acest sens un contract de execuţie din partea Concordia Con. Strade.

În cadrul negocierilor respectivului contract, în luna iulie 2013, deputatul Rădulescu i-a promis 10.000 de lei unei persoane, manager de proiect, pentru ca aceasta să nu ridice obiecții privind execuția lucrărilor de asfaltare.

Promisiunea respinsă a fost reluată ulterior, la momentul semnării procesului verbal de recepţie, respectiv la 27 august 2013. La acel moment, persoana însărcinată cu avizarea calității lucrării a ridicat obiecţiuni cu privire la calitatea lucrării şi, pe cale de consecinţă, a condiționat semnarea procesului verbal de recepţie de reducerea devizului.

În această împrejurare, deputatul Rădulescu a reluat promisiunea iniţială privind oferirea sumei de 10.000 lei, pentru ca funcţionarul să semneze procesul verbal de recepţie fără obiecţiuni (şi fără reducerea devizului). Funcţionarul a refuzat din nou, motiv pentru care procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor a fost semnat cu reducerea devizului.

Pe timpul cât se află sub control judiciar – din 3 martie 2014 până la terminarea urmăririi penale, deputatul Rădulescu trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească țara altfel decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie de denunţător, de martori şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale; să nu exercite în continuare activităţi de administrator / director general / director al Concordia Con. Strade; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme, se precizează într-un comunicat al DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.