Acasă Politic Bucureşti: Miniştrii viitorului Guvern, audiaţi în comisiile parlamentare

Bucureşti: Miniştrii viitorului Guvern, audiaţi în comisiile parlamentare

DISTRIBUIȚI

126547 – 04032014 Ministrii Guvernului Ponta III vor fi audiati, marti dimineata, in comisiile de specialitate, urmand ca parlamentarii sa voteze Guvernul restructurat in jurul pranzului. Noii ministri vor fi audiati intre orele 9.00 si 13.00, in timp ce plenul reunit al Parlamentului

urmeaza sa dea votul de incredere la orele 15.00, potrivit Realitatea TV.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a precizat ca nu vor fi audiati decat ministrii care au preluat noi portofolii, nu si cei care si-au pastrat functiile in Guvernul Ponta III.

„Conform Constitutiei, ministrii care si-au pastrat portofoliile si ministrii vechi nu sunt audiati. Din ceea ce m-am uitat la prima citire mi se pare ca sunt 13 ministri noi sau care au portofolii noi si acestia conform Constitutiei vor fi audiati de comisiile comune intre orele 9.00 si 13.00”, a spus seful deputatilor.

Premierul Victor Ponta a prezentat, luni, propunerile de ministri pentru noul sau Cabinet. Printre acestea se regasesc si cateva surprize, cum ar fi Ioana Petrescu la Ministerul Finantelor si Gabriela Szabo la Ministerul Tineretului si Sportului.

In plus, UDMR, cu care USD a semnat luni un protocol, a primit doua ministere, al Culturii si al Mediului, dar si un post de vicepremier si 14 secretari de stat. Mai mult, in urma negocierilor de luni, Guvernul Ponta III va fi sustinut si de PP-DD, in conditiile in care premierul s-a angajat sa sprijine proiecte legislative ale membrilor partidului lui Dan Diaconescu. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.