Acasă Anchete Bucureşti: Rușanu, arestat preventiv

Bucureşti: Rușanu, arestat preventiv

DISTRIBUIȚI

126571 – 04032014 Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, ca presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Rusanu, sa fie arestat preventiv. El este acuzat de constituire de grup infractional si complicitate la abuz in serviciu in dosarul „Carpatica”.

 

In timp ce era audiat, lui Rusanu i s-a facut rau si a fost chemata o ambulanta. Un echipaj medical a sosit in scurt timp la sediul institutiei si i-a acordat ingrijiri.

La Curtea de Apel Bucuresti s-a judecat, marti, recursul procurorilor DNA la hotararea judecatorilor de a respinge propunerea de arestare preventiva a sefului ASF.

Presedintele ASF este urmarit penal in dosarul „Carpatica” pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu, pentru ca ar fi favorizat firma de asigurari in dauna altora.

Propunerea de arestare preventiva a lui Rusanu a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti, pe 26 februarie, iar acesta, fiind retinut la momentul respectiv, a parasit arestul Politiei in aceeasi zi. Decizia nu a fost definitiva, ea fiind contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti.

Presedintele ASF a fost retinut, martea trecuta, dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala in cazul sau pentru favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor. El i-ar fi cautat pe unii martori din dosarul „Carpatica” pentru a incerca sa le influenteze depozitiile. In acest dosar, Rusanu este acuzat de DNA si ca a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonante de urgenta de catre Guvern, „care sa dea caracter normativ si obligatoriu intereselor sale personale si de grup”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.